Wie zijn we?

De term 'Frix Frox' komt uit het – jawel – Latijn. Het betekent zoiets als 'abracadabra'. En dat is toch een beetje wat we doen: toveren met techniek en creativiteit. En verder vonden we het gewoon goed klinken.

Het Frix Frox-team is klein, maar hecht. We zijn met z'n vijven en kennen elkaar al van toen we broekies waren. We voerden bij Jirka en Imre op zolder toneelstukjes op die we filmden met een homevideocamera. Dat was het prille begin.

Later, aan het Atheneum van Boom, werden we de vaste filmploeg voor het schooltoneel in de turnzaal. Niks van techniek was er daar, dus moesten we improviseren. Daar zijn we nog altijd heel goed in.

In 2012 richtten we Frix Frox op. Eerst als YouTubekanaal, waarop we kortfilms en reportages uitzonden. Intussen zijn we een volwaardig productiehuis met flink wat projecten op ons palmares.

Jeroen

Jeroen Petit

is het zakelijke brein, de man van de administratie en de pr. Maar voelt zich ook niet te beroerd om achter de camera te kruipen en aan de regieknoppen te draaien.

Imre

Imre Liessens

“Kan deze stekker dit apparaat wel aan?” of: “Hoe versturen we die beelden over die afstand zonder al te veel vertraging?” zijn de vragen die Imre zich stelt. De held van de techniek en het programmeren, en broer van Jirka.

Fabian

Fabian Hermans

is het creatieve genie. Hij bedenkt de scenario's en doet de scenografie: “Welke beelden passen mooi in deze setting?” Zorgt ook voor de logistiek, en is de broer van Nathan.

Jirka

Jirka Liessens

zit het liefst aan de regie. Krijgt een kick van live evenementen waarbij ze à la minute beelden moet kiezen, knippen en regisseren. Houdt ervan om vanuit het niets iets moois op te bouwen. De ultieme secretaresse, ook. En zus van Imre.

Nathan

Nathan Hermans

is dé monteur van de bende. Hij maakt de allermooiste montages. Maar hij bedient ook graag de camera en is niet vies van de regie. En hij is de broer van Fabian.